Grafično oblikovanje je proces ustvarjanja oz. združevanja grafičnih elementov (barv, črk, simbolov, fotografij ali ilustracij) z namenom ciljni skupini posredovati jasno sporočilo oz. informacijo. Grafični oblikovalec, kateremu je dana naloga, da izdela vizualno podobo, mora poznati kar nekaj tehnik in postopkov, da lahko izdela kakovosten končni izdelek. Grafično oblikovanje (cenik na voljo na spletni strani) namreč ni nekaj, kar bi se lahko naučili čez noč, marveč potrebujemo veliko časa in izkušenj. Pri grafičnem oblikovanju moramo poznati temeljne zakonitosti grafičnega oblikovanja, kombiniranja barv, tipografije ter poznavanje grafičnih programov.

 

Celovita storitev, ki zahteva unikatnost

Grafično oblikovanje v tiskarni Kara predstavlja del celovite rešitve za najboljšo možno podobo vašega podjetja. Celostna grafična podoba podjetja je ključna za njegovo prepoznavnost in uspeh. Da pa bo ta izdelana čim bolj učinkovito, se mora grafični oblikovalec najprej o vsem pogovoriti z naročnikom. Ko mu ta pove vse svoje želje in zahteve, sledi skiciranje oziroma prenos ideje na papir ali v digitalno obliko. V naslednji fazi oblikovalec ustvari ali poišče ustrezno pisavo. V današnjem času je zaradi pomoči računalnikov ta faza bistveno enostavnejša, kot pa je bila včasih. Sledi ureditev vseh elementov končne grafične podobe. V tej fazi oblikovalec začne združevati posamezne elemente med sabo, jih dopolnjevati ter jih postavljati v končno obliko. Ta faza je zelo pomembna tako za naročnika kot tudi za grafičnega oblikovalca, saj se v tej fazi tvori končen izdelek, pripravljen na tisk.

Naša ekipa bo poskrbela za profesionalno in unikatno grafično oblikovanje in tisk. Naš cenik pa vas bo prepričal, kako ugodne so naše storitve. V primeru, da želite tiskati manjše količine tiskovin (običajno manj kot 500 ali 1000 izvodov), vam svetujemo digitalni tisk. Če pa imate namen tiskati večje naklade tiskovine (od cca. 500 naprej), pa izberite klasični offset tisk. Po ugodni ceni nudimo tudi različne vrste vezave. Zato nikar ne odlašajte in nas čim prej obiščite.