Offset tisk – več izvodov, nižja cena posameznega izvoda

V tiskarni Kara zagotavljamo hitre, kakovostne in ugodne tiskarske storitve, saj želimo, da bi bile naše stranke zadovoljne. Med drugim vam nudimo tudi klasični offset tisk, ki slovi kot visoko kakovosten tisk, saj ima številne prednosti pred ostalimi metodami. Še posebej priporočljiv je pri tiskanju večjih naklad, saj je strošek v primerjavi z digitalnim tiskanjem bistveno manjši. Večja kot je količina, nižja je cena na enoto. Offset tisk se ponaša tudi z izredno visoko in kakovostno ločljivostjo ter hitrostjo tiska. Offset tehnika tiska je primerna za tiskanje na neobičajne podlage, kot so plastika, les in tekstil. Še zlasti je priljubljen offset tisk na majice, katerega cena je res ugodna.

 

Kombinacija vode in barve ključnega pomena

Offset tisk poteka na klasičnem tiskarskem stroju z uporabo tiskarskih plošč. Tiskanje poteka preko dveh valjev – prvi z matrico prenese obarvani motiv na drugega, imenovanega ofsetni valj, ta pa motiv odtisne na podlago. Bistvenega pomena pri tem je kombinacija vode in barve. Ker so ofset barve hidrofobne, torej niso rade v stiku z vodo, namreč lahko na kemično obdelanih matricah prav s pomočjo vode zelo natančno določimo meje odtisa. To pa motivu zagotavlja kristalno jasnost in ostrino. Offset tisk pri tiskanju ne uporablja visokih temperatur, zato je možen tisk na širok izbor papirja različnih kakovosti.

V primeru, da želite tiskati manjše količine tiskovin (običajno manj kot 500 ali 1000 izvodov), vam svetujemo digitalni tisk. Ker ni potrebna posebna priprava, je izvedba hitrejša od klasičnega tiska, poleg tega pa je digitalni tisk zelo prilagodljiv in ponuja številne ustvarjalne možnosti za dosego boljših marketinških učinkov. Če imate namen tiskati večje naklade tiskovine (od cca. 500 naprej), pa izberite klasični offset tisk. Ugodna cena za vrhunsko storitev vas čaka v tiskarni Kara. Kontaktirajte nas!

 

 

Ofsetni tisk - tiskanje Ofset tisk velikega formata